Irodai szerverek

Linux szerverek irodai funkciók ellátására


 • Fájlszerver

  A felhasználói adatok (dokumentumok, emailek, prezentációk,
  táblázatok) a szerveren tárolódnak, a munkaállomáson nincs
  helyben tárolt adat!

  A munkaállomások meghibásodása esetén nincs szükség
  adatmentésre, vissza-töltésre, a felhasználó minden adata
  sértetlenül a szerveren rendelkezésre áll! Ezzel elkerülhetjük
  az adatvesztést, minimalizáljuk a dolgozó hardverhiba miatti kiesését a munkából.

  A felhasználók jelszavas bejelentkezés után léphetnek be a rendszerbe. Minden falhasználó saját, elkülönített tárterülettel rendelkezik, amit csak ő kezelhet. Létrehozhatóak felhasználók közötti megosztott tárterületek, csak olvasható vagy írható/olvasható tulajdonsággal.

 • Mail szerver

  A vállalat teljes internetes levelezése a szerveren keresztül történik. A munkaállomások a helyi szerverhez csatlakoznak, nem az internet szolgáltatóhoz, biztosítva ezzel a gyors e-mail elérést, valamint megszünteti a internetes kapcsolat felesleges használatát, sávszélesség foglalását. A domainen (cégen) belüli levelek azonnal kézbesítődnek, nem jutnak ki az internetre. A levelek a helyi szerveren tárolódnak, ezáltal elkerülhetőek a munkaállomás meghibásodásából eredő adatvesztések.

 • Automatikus mentések

  A szerver automatikusan menti a felhasználók adatait, külső médiára (DVD, szalag) vagy interneten át biztonságos tárterületre, akár napi rendszerességgel is. Elkerülhetőek a véletlen és a szándékos adatvesztések (véletlen törlés, felülírás, dolgozók szándékos károkozása...) A mentésekből a törölt dokumentumok, valamint a korábbi dokumentumpéldányok visszatölthetőek.

 • VPN, azaz távmunka, távfelügyelet

  A megfelelő jogosultsággal rendelkező felhasználók otthonról, útközben laptopról interneten keresztül bejelentkezhetnek a céges számítógéphálózatba, elérhetik dokumentumaikat, levelezésüket. A vállalat telephelyei egy számítógép-hálózatba köthetőek az interneten keresztül.